Chokladfondant med hallon och grädde

 

 
Jamen såklart att det måste vara lite choklad ibland, det är ju bra för allt det. Jag tog receptet ur boken BJUD HEM och det skulle egentligen vara hallon som legat i dessertvin men i brist på vin jag la hallonen i Baileys men det blev ingen hit (kan ju bero på att jag inte alls gillar Baileys)
Det blir naturella bär nästa gång och kanske en gnutta mer socker i smeten!
 
CHOKLADFONTANT 2 port men dubbla bara på receptet om ni är flera
50g mörk choklad, 70%
50g smör+lite i formarna
1 ägg
1 äggula
2 msk socker
1 msk vetemjöl
 
 
1. Sätt ugnen på 200grader.
 
2. Smält smöret och rör ned chokladen i småbitar sa att allt smälter.
 
3.Vispa ägg, äggula och socker riktigt fluffigt och rör ned chokladsmeten och sedan mjölet.
 
4. Smörj 2 små ugnsformar (1-1,5 dl) och fyll smeten i formarna till ngn. cm. från kanten.
 
5. Grädda i 5-8 minuter, skär runt kanten och tippa upp på ett fat.
 
6. servera med grädde och hallon.

5 Kommentarer

  1. Din minsting!

    det ser ju såååå gott ut! nästa gång vill jag vara med! 😀 <3

  2. Chokladfondant är så gott med den rinnande chokladen, mums!

  3. Chokladfondant alltså! Står högt upp på min lista över goda efterrätter! 🙂

Lämna ett svar till Din minsting! Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*