Indisk kyckling

På hemvägen från Stockholm blev vi bjudna på middag hos min kusin och hennes familj på Alnö och det tackar ingen normal människa nej till. Anna-Lena lagade jättegod kyckling med en supersmarrig raita och en chokladkaka efter som bara smälte i munnen!
Det här var lätt det godaste jag ätit på länge!

“Kusinkyckling”

4 kycklingfileer
3 dl yoghurt
saften av 1 citron
1 kuvert saffran
1 tsk mald koriander
1/2 tsk kardemumma
1 tsk mald ingefära
salt, peppar, cayenne

Dela fileerna på längden.
Blanda yoghurt och kryddor och låt kycklingen marinera i 4-5 timmar.
Lägg den sedan tillsammans med lite av marinaden i en form och skjuts in i ugnen 200° i 25-30 min.

Raita

5 dl turkyoghurt
gurka 2dm
1/2 morot
1 liten rödlök
2 tomater
spiskummin
paprikapulver
salt
färsk koriander

Hacka grönsakerna riktigt fint och blanda med yoghurt och kryddor.

Ris, grönsallad, mango chutney och cashewnötter fick vi till.

 

En kommentar

  1. Verkar riktigt gott, alltid kul med nya kycklingrecept, tack:)!

    Hoppas att du får en härlig kväll!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*