Jag kände mig som en tjuv när jag sent igår kväll vid smög upp till “svärisarna”och plockade jordgubbar. Det var så här att jag hade en halv liter gubbar som skulle få sällskap av en halv liter till för jag ville koka marmelad.
Marmeladen provsmakade jag idag på en rostad macka med smör, riven fetaost och lite citrontimjan på.
Det var så gott så jag glömde direkt att jag borde dra ner på sötsaker och rostade en macka till hm………
Karins tjuvmarmelad
1 liter jordgubbar
7 dl socker
saften av 1 lime eller 1/2 citron
Skiva gubbsen och koka med socker och limesaft i ca15 minuter.
Skumma koket och häll upp i heta rena burkar.
Bärsocker är säkert ändå bättre att använda om du vill ha en hård marmelad.
Vad underbart det ser ut! Vilken morgon!
Ja semestervädret kan man inte klaga på.
Nu ska jag titta in till dig för nu har du semestrat färdigt förstår jag!
Hihi!! Vilken härlig bild!