Asiatisk sås att tippa över kött och grönsaker
2 gröna chilisar( eller flakes)
4 vitlöksklyftor
1 msk olja
5 msk mirin
3 msk risvinäger
1 msk palmsocker
5 dl vatten
1 svampbuljong(shitake tog jag)
2 msk maizenamjöl
Sedan gjorde jag en sås och slog över köttet och grönsakerna.
Hacka vitlök och chili och fräs den mjuk i olja.
Tippa i de övriga ingredienserna och mjölet utrört i lite av vattnet.
Låt det koka ihop och smaka smaka smaka om du vill ha mera
Fetaröra
2 dl turkyoghurt
100 g fetaost
1/2-1 msk hackad grön och röd chili
salt och peppar
Riv fetan och blanda ihop röran med det övriga. Är gott utan chili också!
Fuskbea
5 dl creme fraiche 34%
1 dl vatten
2 köttbulj.tärn/fond
1 msk dragon i vinäger eller mindre mängd torkad
Koka upp vatten,buljong.
Tippa i CF och dragonen och låt såsen koka upp.
Går att servera både varm och kall.
Tack Ing-Marie i Östavall som bjöd på den igår!
Pepparrots sås
3 dl kraftig buljong
3 dl mjölk
4 msk mjöl
4 msk riven pepparrot
salt,nymald vitpeppar,sockernypa
Om du som jag gillar dillkött så gör jag ungefär så här.
Dillsås:
2 dl buljong (kraftig från köttet)
2 dl mjölk
2 msk mjöl
3 msk hackad dill
2 tsk ättiksprit, 24%
1 tsk strösocker
salt, vitpeppar
Klart att du kan skvimpa i lite grädde om du är sugen på det! Glöm aldrig att smaka. Jag gillar tunna såser så red mer om du vill.
Paprikasås till fågel, kött och mittemellan!
3 stora paprikabitar (ser ut som snackpaprikor, inlagda)
3 vitlöksklyftor
1/2 kruka koriander
2 msk honung
3msk olivolja ungefär
salt och peppar
Jag körde paprika,vitlök, olivolja,koriander,honung, salt och peppar
med mixerstaven och det blev supergott!
Paprikasåsen och lingonsåsen tycker jag låter supergoda! Tänkte göra kantarellpasta ikväll och då tror jag allt att jag ska blanda ned lite lingon 🙂
Paprikasåsen gjorde jag som ett experiment och den blev riktigt god. Kantarellpastan med lingon vill jag se sedan!