Jag råkade se att i mitt receptarkiv fanns det bara en ensam tomatsås! Det beror på att jag sparat såserna på samma ställe som själva maten. Tyvärr går det inte att göra såna där tjusiga arkiv på den här bloggen som många andra har. Ja jag kan i allafall inte få till det så nu har jag samlat ihop mina “gamla såser” i några inlägg.
Nu ska vi åka till Ånge och äta “After Work” på Mittis, hoppas det är gott! Jag lämnar väl kameran hemma så jag inte skämmer ut familjen(och mig själv också) Jag vill gärna lära mig att fota mat men det är svårt!
Auberginedip (Baba Ghanoush) ca 3 pers
1 1/2 dl grillad augergine på burk
1 grillad paprika på burk modell stor
1/2 solovitlök
en näve färsk koriander
1/2-1 chili
1 msk citronsaft
1/2 msk tahine,( hoppa över om du inte har,blir gott ändå!)
1 tsk honung
salt och peppar.
Kör alla ingredienser med en stavmixer eller matberedare några sekunder.
Kan det bli enklare?
(Både aubergine,paprika och tahine finns billigt på Ånge konsums nya hylla!)
Raita
5 dl turkyoghurt
gurka 2dm
1/2 morot
1 liten rödlök
2 tomater
spiskummin
paprikapulver
salt
färsk koriander
Hacka grönsakerna riktigt fint och blanda med yoghurt och kryddor.
Sötsur sås att tippa över kött, kyckling eller grönsaker
4 dl vatten
4 tsk maizenamjöl
1,5 msk socker
1/2 dl lime/citronsaft
2 msk tomatpure
2 msk ketchup
2 msk teriyakisås
2 msk soya
1 tsk salt
Vispa ihop alla ingredienser till såsen i en bunke och slå det över “grytsakerna”.
Låt det puttra någon minut.
Yoghurtsås som svalkar till het mat eller som en god dip
3 dl turkyoghurt eller liknande
1/2 kruka hackad färsk koriander(hackad mynta är också gott)
salt,vitpeppar
En "After work" ibland kan vara ganska trevligt. Man slipper ju disken 🙂
men istället får man stå ut med ohängda barnfamiljer där barnen far runt som yrväder (jag känner mig träffad…). Hoppas att ni fick det lugnt och skönt när vi dragit från Mittis!
Det var jättegott med tacos och det var lugnt när vi åt så där på slutet och maten var ändå fräsch.
Vill man vila örona då får man väl gå någon annanstans!