Härliga svampar!

Nu har jag precis kommit från en hemlig skogsutflykt med en hemlig kompis!
Nejdå det var ingen hemlig kompis utan Kerstin som jag jobbar med som tog mig med till ett ställe där hon trodde det fanns rödgula trumpetisar och gissa om hon trodde rätt?
Korgen är full kan man säga och vi blev lika ivriga som småungar på julafton! 

Nu ska jag ställa svampen kallt,  äta lite av paprikasoppan och åka till mitt spelmanslag.
Rensning får det bli sent ikväll!
Är det någon som har något favoritsvamprecept?

6 Kommentarer

  1. jag hade mina kantareller i en sparris-soppa. det var helt underbart! fin korg föressten! 😀

  2. Vet du vad, jag tycker det är himla käckt att torka svampen och göra svampmjöl av dem sedan. Bra som smakförstärkare lite här och där i mat.

  3. Tack för tipsen Carolina och Mimmi!

    Mal du svampen i mixer eller mortel?

  4. Enklast är bäst

    smörstekta (med lite lök) och sedan en skvätt grädde som får reducera ner så att det bara binder svamparna en aning, salt peppar och på knäcke 🙂

    Alternativt toast och in i ugnen med lite ost över.

  5. Ja det enkla är oftast det godaste!

    Jag ska testa din kantarellpaj framöver Tina!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*