Indisk kyckling

Det här åt vi i lördags efter bubbel och bastu på Spa i Storhogna. Basmatiriset kokade vi med torkade kryddor(citrongräs, limeblad, ingefära, kardemumma) och det blev bara en alldeles lagom mild smak.
Till kycklingen åt vi raita, salsa, mangochutney och papadums.
Icas mangochutney med lime gillade jag!

Storhognakuckla
2 kg kycklingfile
5 dl turkyoughurt
2-3 msk curry
1 påse saffran
1 citron, saft och skal
1 solovitlök
1 msk malen koriander
2 tsk salt
Blanda youghurten med  kryddor och citron och låt kycklingen ligga i marinaden minst 5 timmar.
Lägg kycklingen i en ugnsform i 200° ca 30-35 minuter .

Raita
5 dl turkyoughurt
1 morot
1,5 dm gurka utan kärnor
1 rödlök
1 klyfta vitlök
2-3 tsk spiskummin (mortlad eller malen)
salt, peppar

Hacka grönsakerna riktigt fint eller riv de på grova sidan på rivjärnet.
Blanda med youghurten och låt såsen stå och dra en stund.

Mangosalsa
4 tomater
2 mango
(1 chili)
1 kruka koriander
1 msk chili/vitlöksolja
1-2 tsk flytande honung
salt

Kärna ur tomaterna och dela dom och mangon i bitar.
Hacka koriandern och blanda i den med det övriga.
Ta chili om du vill ha lite tryck!

3 Kommentarer

  1. Åh, jag älskar indisk mat!!! Så otroligt gott. Vilken trevlig helg du verkar ha haft! =)

  2. Hanna: Trevligt gott och lättlagat!

    Nu tittar jag in till dig och kollar vad du har lagat!

  3. Åh, jag vill inte läsa receptet och ännu mindre kolla på bilden för det ser ut och låter så läskigt gott!! Indisk mat är godast i hela världen!!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*