Fyra liter gulashsoppa…..

ja det borde väl bli ungefär 16 portioner eller? Det borde hur som helst räcka när vi är nio som ska äta, ha ha visst är jag fantastisk på att beräkna? Men jag gillar rester och den här soppan blir bara godare dagen efter.
Imorgon ska jag och Helen ha vinlotteri efter jobbet. Vi är 12 stycken som träffas varannan månad och äter tillsammans och lottar ut vin. Det var längesedan jag vann men det är inte hela världen eftersom jag inte gillar vin (om ni undrar varför jag är med så gillar jag maten och tjejerna!)

Gulashsoppa till många
7 hg grytbitar av älg
6 hg potatis
3 morötter
3 paprikor
2 lökar
1 supersolovitlök
1 röd chili
500g passerade tomater
1/2 dl tomatpure
4 buljongtärningar
vatten
1,5 msk hel spiskummin
korianderfrön
hot paprika
2 msk honung
1-2 msk balsamvinäger
salt, peppar
2 msk olja

Skär köttet i x-tra små bitar och bryn det i oljan med hälften av spiskumminen, paprikakrydda, salt och peppar.
Fräs med tomatpuren och löken, lägg sedan över det i en rostfri kastrull och låt det puttra med vatten och buljong tills det börjar bli mört.
Tippa i passerade tomater, hackad chili, fint skuren potatis och morot och låt det småputtra tills rotsakerna börjar mjukna.
Lägg i paprikan i småbitar och låt de koka med de sista 20-30 minuterna.
Smaka av med mera spiskummin (ja jag vet att det ska vara vanlig kummin i gulash men det vill inte jag ha just nu)
koriander, honung, vinäger och kryddor tills du blir nöjd!
Youghurt till ska de vara såklart!

Helen ska baka bröd till soppan och kaka till efterrätt!

6 Kommentarer

  1. Åh så gott med gulashsoppa. Det är vinter och skidåkning för mig. Ha så trevligt med din vänner!

  2. Åh, gulaschsoppa är den godaste soppan jag vet och du har ju gjort på riktigt vis ju med riktigt kött i!! Jag fuskar alltid med köttfärs 🙂 Det ser riktigt riktigt gott ut iallafall!!

  3. mums! längtar tills ikväll,supermat och goda vänner , hur bra kan det bli! / ses ikväll.

  4. Åååå, va gott!!!! Å jag som inte kan vara med i kväll!! Synd att du tycker om "resterna dan efter" annars så hade jag kunnat ta hand om dem….

  5. Tack Mimmi, första gången jag åt gulashsoppa var en snöstormig dag i Vemdalen!

    Anna jag brukar också göra med färs men nu testade jag små grytbitar!

    Pia visst var det kul fast vi inget vann?

    Anita du vann din turskalle!

  6. ja det går bra att inte vinna också ,vi får hoppas på vinst nästa gång för då kan ju några stå över ,och tack för en trevlig kväll igen.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*