Musslor med vitlök, chili och koriander

– Frida du får gissa vad det blir till middag? sa jag på vägen hem från Ånge idag
– Är det husmansmat? frågar hon
– Nej det är det inte och då kan börja gissa nu så kanske du är klar till middan’,säger säkra mamman
– Jaae musslor då? säger hon efter 2 sekunders funderingstid!
Ja det var den gissningsleken det!

Jag åt jättegoda musslor på East i Stockholm för några år sedan och de ska jag försöka apa efter nu. Det var en liten miss i planeringen att jag  bara köpte ett nät för det var ganska många som jag fick slänga. Men med en stor baguett och kryddsmör ordnar det sig nog ändå, alla gånger för mig för jag ska på kalas snart!

1 kg blåmusslor (2-3 port)
2 små paprikor
3 klyftor vitlök
1 röd chili
1 kruka koriander
3 mas olja
2 dl vitt vin
2 dl grädde
salt, peppar

Skölj musslorna noga flera gånger och kasta alla trasiga och öppna (som inte vill stänga sig fast du knackar)
Fräs vitlök, chili och paprika och lägg sedan i musslorna och rör runt i grytan, på med lock typ en minut eller så.
Tippa i vinet och grädden, salta peppra och på med lock någon minut tills alla musslor öppnat sig.
Strö över koriandern men spara lite till garnering.
Dela musslorna på tallrikar och ös över buljongen .

Kalasgott tyckte vi då!

5 Kommentarer

  1. Det låter underbart gott! Jag har aldrig ätit färska musslor faktiskt men jag är ju helt tokig i skaldjur och tycker himla bra om musslor på burk så jag tror nog att jag skulle älska färska! 🙂

  2. Första gången jag lagade musslor också men jag har tittat på sååå många BBC food program så jag att jag gjort det , ha ha!

  3. Jag tycker också att det lät kalasgott!! 😉 Mums!

  4. Jag känner doften ändå hit! Vilken härlig mat du lagade. Vad tyckte Frida?

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*