Thaikyckling med nudlar

Den saftigaste och godaste kyckling jag lagat är av färska kycklinglår och igår låg de där i kyldisken på coop och bara ville hänga med i korgen. De gick inte att motstå när de bara kostade 30 kronor och en fin koriander köpte jag också(aj nu har jag kliat mig i ögat med chilifingrar!!!!!).

Jag funderade vad jag skulle krydda kycklingen med och så kom jag på att det måste fungera fint att blanda currypasta med olja och det gjorde det!

KYCKLINGMARINAD
1/2-1 msk currypasta
3 msk olja
1/2 tsk salt

Blanda och pensla oljan på kycklingen och låt den ligga en stund och gärna längre!
Bryn sedan i panna och låt den gå klart i ugnen ca 20 minuter.

Jag kokade nudlar och wokade sockerärtor, paprika och purjo i olja. Färsk koriander är så himla gott och höjer den tråkigaste nudel till skyarna!
En sås är gott att slå på eller servera vid sidan om, jag gjorde både och. Ungefär så här blandade jag ihop.

WOKSÅS
4 msk pressad citron
2 msk fishsauce
1 msk ljus soya t.ex japansk
1 -2 tsk honung
1/2 röd chili
1 stor klyfta vitlök
1 tumme ingefära

Pressa, hacka riv och blanda ihop. Smaka dig fram så du får rätt balans mellan surt, sött, starkt och salt!

Hoppsan jag glömde purjolöken!
Morotssalladen på översta bilden bredvid nudlarna ska jag berätta om senare. Nu säger dottern att vi ska åka på träning/spelning om 5 minuter så det blir till att sno på nu.

3 Kommentarer

  1. Jag älskar thai-inpirerad mat!! Det där ser supergott ut!

  2. Åh så gott det ser ut!!

  3. Fräscht och gott ser det ut!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*