Renskavsgryta på fjället

Nu är vi hemma efter en långhelg i Tänndalen, vi åkte redan på torsdagkväll och det känns som en minisemester. Vädret var väl inte på top så då fick vi vara det själva. Det är lätt gjort förresten med Anna-Lena och Svenne för dom deppar inte ihop för lite storm och störtskurar! Inte heller när vi (läs: mannen) inte tagit med T-röd utan någon annan sprit som brann som skit och dessutom tog slut alldeles för fort. Men vi åt alla huttrande och glada kokt pasta och ljummen renskavsgryta med utsikt från Svansjökläppen! Lingonen och enbären plockade vi på vägen upp för dom hade jag lämnat kvar hemma.
Det blev inget direkt fotoläge på grytan för då gällde det att äta på direkten om ni förstår!


Anna-Lena fixar mackan i (den långa) väntan på maten.
Tunnbröd med pepparrotsost, rökt kött och krispsallad.


Renskavsgryta

2 paket renskav (tror det är 200g i varje)
2,5 dl torkade trumpetsvampar
1 gul lök
3 dl grädde
1 svampbuljongtärning
1 dl lingon
6-8 enbär
3 msk smör
salt

Blötlägg svampen.
Fräs kött, lök och svamp i omgångar, salta och lägg över i “grytan”.
Tippa i grädde, lingon och smula i buljong och enbär.
Låt allt puttra ihop och ät tillsammans med pasta , ris eller nudlar.

Ja ni får väl använda fantasin hur grytan såg ut med kött och allt!

Optimister, ni kommer aldrig att få eld!
Det fick dom……och det blev varmt och skönt innan vi gick hemåt. Deras tanke var såklart att göra klart maten där, men men ljummet fick duga!

3 Kommentarer

  1. Va härligt med en helg i fjällen. Renskavsgrytan måste jag prova. Låter gott. Jag tycker du är otrolig som fixar till så läcker mat när du är ute i naturen! Ingen korv och pulvermos där inte!

  2. Ja vi hade så mysigt! Undra vem det var för många år sedan som visade mig hur man lagar mat på Trangia?!
    Inspirationen kommer från dig. Kommer du ihåg när vi gjorde"magbröd" med lekisbarnen?

  3. Så härligt med en långhelg på fjället.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*