I morse 4.45 ringde klockan och det händer sällan på en lördag, typ aldrig kan jag nog säga. Jag har surrat länge om att följa med brorsan på jakt och idag var det färdigsurrat. Spännande var det såklart och efter flera timmars spanande, lyssnande och viskande så knakade det till i skogen och fram skuttar en ÄLG! Men tji ska ni se för då var det FEL SORTS ÄLG för idag var det kalvens dag och är man då ko då är man tullfri hela dagen! Lite snopet såklart men det var kanske lika bra ändå för jag hade kanske börjat böla om det varit en söt liten kalv så det så.
Jodå titta noga!
Här kommer ett recept som jag bara kopierat på min blogg men som jag älskar!
Bara att hoppas på älgkött framöver……..
MIN ENKLA FAVVOÄLGGRYTA 4 port.
5 hg grytbitar av älg eller nöt
2 msk smör eller olja
buljong eller vatten + 1 buljongtärning
12 krossade enbär
10 smålökar eller 2 vanliga i klyftor
3 dl torkade trattisar eller färska champinjoner
2 dl grädde eller mjölk
1-2 msk mjöl
salt, peppar
Bryn köttet och krydda.
Tippa över buljong och låt det puttra tills köttet är mört, späd under tiden med vatten.
Fräs lök och svamp och lägg över det i grytan på slutet.
Häll i grädde/mjölk vispat med mjölet och låt grytan koka ihop.
Smaka av med mera kryddor om det behövs.
Här ska jag fresta er med vad jag åt igår kväll!
Ny Hälsingeströmming som var riktigt god men Oskars vann nog kvällens smaklökar ändå……
Nu ska jag ut på ändå mera skogsäventyr men det får ni höra om i morgon!
Ha en skön lördag mina vänner och har jag inte försvunnit i mörka skogen ikväll så hörs vi morgon!
Åh, så gott det låter. Skönt att det är höst så att man kan börja laga grytor igen:)
Ja…vi försvann ju bara NÄSTAN i de djupa Fränstaskogarna!!! 🙂
det ser jättegott ut! =)
Susie: Ja det finns fördelar med mörka mysiga hösten!
Anna Evjen: Jag var hyfsat skraj ett tag!Kul var det hur som helst.
Filibabba: Min favvogryta!
Bara delikatesser, ser jag.