Jag fick ändra min uppfattning om pannacotta när efterrätten kom fram, den var sååå god. Dottern Annika hade gjort en len, krämig och helt perfekt pannacotta, receptet tog hon från Johanna Westmans Första kokboken.
VANILJPANNACOTTA 4 port
1 tsk gelatinpulver+ 1 msk vatten
1 vaniljstång
5 dl grädde
1/2 dl strösocker
Blanda gelatin och vatten.
Sjud upp grädde, socker och vaniljstång, låt det komma en bubbla.
Ta en matsked av varma grädden och rör i gelatinet.
Blanda sedan ner gelatinet i gräddblandningen och låt allt svalna.
Ta upp vaniljstången och häll pannacottan i små glas eller formar som du sköljt i kallt vatten.
Ställ formarna i kylskåp minst 3 timmar.
Stjälp upp på fat och dekorera med bär eller lägg bären direkt i glasen. Skölj formen snabbt med hett vatten om pannacottan fastnar i formen.
vad gott det ser ut och vilken fin form 🙂
du får ha en bra kommande vecka och majmånad 🙂
Pannacotta är en helt fantastiskt efterrätt. Enkel att göra och framför allt går den ju att förbereda nån dag innan men mest av allt är ju ändå smaken och konsistensen höjdpunkten =).
Det såg fantastiskt gott ut!
Älskar pannacotta!
/ Kram Ida
vad gott det ser ut får försöka göra en sån hemma kanske inte blir lika bra som din