Här kommer barndomsmat som jag inte gillade då men älskar nu, konstigt det där?! Jag har köp sill i hink av en försäljare som åker förbi här ibland och den är väldigt god. Mannen spanar efter glassbil och jag sillbil!
Vill du ha en salt middag och dricka som en kamel ? Gör då som jag, gå ut och plocka jordgubbar istället för att lägga sillen i blöt, raketvattna sedan sillen och hoppas på ett mirakel!
LERTALLRIKASILL
4 urvattnade sillfileér eller en burk matjessill
1 rödlök
2 ägg
dill, gräslök, persilja
200g brynt smör, kanske jag tog lite för mycket……
potatis för två
1. Vattna ur sillen som det står på hinken/förpackningen.
2. Koka potatisen i en kastrull som en stor tallrik passar på.
3. Hacka löken och lägg den i botten på tallriken, lägg på sill, hackat ägg och kryddgrönt.
4. Smält smöret och låt det bli lätt brunt men inte bränt och slå smöret över.
5. Sätt tallriken på potatiskastrullen och lägg en tallrik eller folie som lock.
6. När päran är kokt är sillen varm och löken mjuk och allt blir sååå smarrigt!
Nu ligger jag efter i bloggandet här, jag förstår inte men det är massor av roligheter på gång hela tiden som jag bara inte vill missa. Vi var i Mycksjön hos Thomas och Erika på grill och bastubad härom kvällen och Thomas grillade supergod file men eftersom jag tror att han inte vill vara med på bild så får ni se efterrätten……
Erikas mamma plockar hinkvis med smultron…….
Smultronsugen kusin August!
Nu ska jag tappa upp nykokt svartvinbärssaft. No no no bären är inte klara än på länge men jag hittade en stor kasse med bär i frysen som ville bli kokta.
Följer ju alltid din blogg, så jag hoppas att det är ok att jag länkar till den från min.
Susie i köket det är bara kul det!