Det här blir en mycket enkel och smarrig efterrätt till nyår som går att göra i förväg och vem gillar inte det? Kanske inte det flashigaste av efterrätter men alla barns favorit kan jag lova.
Fyllningen i glassen går att variera i oändlighet med nötter, bär, marshmallows, smält choklad och likörer så blanda i det du gillar bäst!
Semifreddo betyder halvfryst så kom ihåg att den ska vara det när ni äter den.
SEMIFREDDO 4-6 port
4 ägg
5 dl grädde
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
2,5 hg “ädelstenar” (chokladöverdragna jordnötter)
100g Marabou dark med hallon
1. Dela på äggen och vispa vitorna till ett fast skum.
2. Vispa grädden men inte jättehårt.
3. Vispa gulorna med socker och vaniljsocker, mååånga skålar blir det!
4. Vänd ihop allt till en jämn smet.
5. Blanda snabbt i finhackad choklad och ädelstenarna, spara några till topping.
6. Häll glassmeten i en stor form/skål eller i portionsformar.
7. Ställ glassen i frysen i minst 2 timmar.
8. Om du haft den fryst länge så se till att den mjuknat på sig (typ 30 minuter) innan ni äter den.
Mums, mums mums, det där ser ju alldeles otroligt gott ut!!!!!!
Hoppas att du får en trevlig nyårshelg och ett riktigt GOTT ÅR 2011!
Kram!
Men åh, smarri-smarr-smarr!! Ser supergod ut!!
Ser gott ut!! Jag gör en ungefär likadan med rostade hasselnötter som jag hackar, grovt hackad mörk choklad och röda coctailbär…fantastiskt gott 🙂
Mäh…glömde ju skriva att jag inte är så avancerad så jag tar vaniljglass som tinat lite och rör ner allt det goda i. Fryser sedan om i en fin form. Då ser det proffsigare ut…liksom…haha!
Det ser mumms ut mammsen!! 🙂 Ädelstenar gillar vi..och choklad med hallon med för den delen.. ser fram emot ett provsmak 😉
KERSTIN:Tack detsamma till dig min vän!
EVA:Ja det är barnsligt gott!
CATTIS:Ha ha du är en fiffig tjej du! Aldrig fel med små genvägar, dom tar vi alla ibland!
ANNA: Härligt att ni kommer hem ett gäng i helgen också! Tror det räcker till ett smakprov faktiskt.
Mums, bilden säger allt 😀
Mums säger jag bara!