Kyckling all inclusive

Ja efter mycket velande hit och dit så blev det här enkelt och med allt i samma form. Godaste kycklingen är ju lårbitarna med ben (som jag alltid tjatar om) och jag tror att jag fått flera i familjen med mig på det…. kanske också filéfantasten?

KYCKLING ALL INCLUSIVE 3-4 port
1 kg kycklingdelar, helst lårbitar tycker jag
1 citron, saft och skal
3 msk japansk soya

ROTSAKER
6-8 potatis
2 morötter
1 palsternacka
1 liten bit rotselleri
8 schalottenlökar
1 solovitlök
rapsolja
salt och örtkryddor
kryddgrönt

1. Blanda citronsaft, skal och soya och låt kycklingdelarna ligga och gojsa i det en stund.

2. Skala och dela alla rotsakerna i bitar, hacka vitlöken men ha lökarna hela och lägg allt i en ugnsform.

3. Ringla över rejält med olja och kryddor och blanda runt.

4. Bryn kycklingen några minuter runt om i en panna, salta och peppra och lägg i formen(tippa med marinaden också)

5. Kör kycklingen i ugnen 200° i 30-40 minuter, servera den med skyn i ugnsformen eller gör en sås av den + creme fraiche.

3 Kommentarer

  1. Oj, så fint det var här då med den nya designen!
    Visst är det gott och enkelt med allt i en form!

  2. Ja, den var himla god :). Hehe, Lisa är bra duktig på att äta kakor hon ;).

    Missa inte att tävla om ekologisk müsli i min blogg; http://mylittlewords.se/2011/february/tavla-om-presentkort-hos-min-musli.html

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*