Jag vaknade på fel sida idag och jag fattar inte varför, det behövdes nästan en lyftkran för att komma upp ur sängen. Solen skiner, fåglarna kvittrar ju och igår hade jag en skön dag i fjällen så allt borde bara vara på topp. Jag petade ner lite frön i morse (för det är ju uppiggande), gurka och squash men det hjälpte inte, tog in ett påskris som blev europas fulaste, chokladtårtan här då undra om den fixar humöret? Men just det ingen tårta före maten och nu ska vi åka till mamma och äta påskmiddag. Vilken himla tur för jag har inte lagat någon påskmat alls, mamsen är snäll hon!
Chokladtårta
200g smör
4 ägg
5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl starkt kaffe
Tryffel
150 g choklad
1 dl gräde
2 msk honung
50 g smör
2. Smält smöret och låt det svalna.
3. Blanda ägg, smör och socker och sikta ner de torra ingredienserna.
4. Rör i kaffet och häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min och låt kakan svalna.
6. Hacka chokladen och lägg den i en bunke.
7. Koka upp grädde och honung.
8. Häll grädden över chokladen och rör tills chokladen smält, tillsätt smöret och rör tills det smält.
9. Låt tryffelsmeten svalna och bred ut tryffeln över tårtan.
10. Garnera tårtan med påskgodis!
En fin tårta! Hoppas du har piggnat till, glad påsk!
Vilken härlig påsktårta 🙂