Häromdagen tänkte jag att jag aldrig mer skulle baka för då gick det apdåligt!
Min plan var att göra chokladmuffins som jag skulle spritsa ner smörkräm i och bjuda mina jobbarkompisar på. Nu gick det inte riktigt som jag tänkt…..receptet behövde bakpulver tyckte jag för jag ville ha fluffiga muffins…De första 10 minuterna av gräddningen spann jag som en katt och såg hur himla snyggt det skulle bli….sen kom vulkanutbrottet! Toppen på skönheterna lyfte och bara vällde ut över formar och plåt och hej och hå vad jag är duktig!
Jag kunde inte låta bli att skratta den här gången och kanske jag inte skulle ha tagit 2 tsk till en liiiten sats? Måste nog söka en bakochmatkemikurs!
Nu var det inget fel på smaken så jag mixade “utbrottet” och blandade i smörkrämen, arrak och en omgång chokladbollesmet och rullade bollarna i chokladströssel…många bollar blev det!
Nu kommer 10 000 kronorsfrågan, vad tyckte jobbarpolarna?
Rätt svar, inget….. för burken blev kvar hemma i frysen! (Hur trött tror ni jag blir på mig?)
Trots detta har jag bakat en extra tårta till majbrasan ikväll och botten hittade jag recept på här men jag la bara på grädde och hackad daim för mina bär i frysen är snart slut dom.
DAIMTÅRTA
300 g mandelmassa
3 ägg
1/2 dl vetemjöl
3 dl grädde
2 dubbeldaim
(ev. strössel eller daimkulor)
1. Riv mandelmassan, rör i ägg och mjöl och lägg smeten i en smord/papprad springform 24 -26 cm.
2. Grädda i 175° i ca 20 minuter.
3. Toppa med vispad grädde blandad med hackad daim eller goda bär och frukter!
Misslyckade kakor kan göra en galen av ilska :-), men tur att det gick att rädda genom att göra arraksbollar, för arraksbollar är ju himla gott, likaså daimtårta
Ibland vill det sej bara helt enkelt inte alls. Men det är ju inte helt fel med en burk full med goda arraraksbollar i frysen…
Haha det där scenariot känner jag minsann igen! Först ett misslyckande och sedan glömmer man fikat hemma. Nåväl, daimtårtan ser ju kalasgod ut iallafall! 🙂
daimtårta, så gott! skall jag prova på!