Nu är jag på uppgång igen efter några dagars vila, ett bra bevis på det är att det var kul att stå vid spisen igen, så kul att tårarna rann (ja det var ju löken!) Det fick bli en löksoppa till middag för det kändes lättlagat och jag minns inte när jag lagade det sist. Nu vill jag ha beröm för jag har följt ett recept helt och hållet… ja bortsett från mjöl då som jag tyckte var helt onödigt.
Soppan blir nog god utan cognac också fast det är himla kul att fjutta på!
LÖKSOPPA 2port
500g lök
2 skivor bacon
1 klyfta vitlök
1 lagerblad
2 msk smör
1/2 dl cognac
1 dl vitt vin/torr cider
7,5 dl buljong
(mjöl)
salt och peppar
timjan
1. Skiva lök och vitlök tunt och fräs den mjuk och ljust brun på svag värme i ca 15 minuter.
2. Slå på konjak, ta kastrullen från spisen och tänd på!
3. Tippa i vinet och låt allt koka ihop till hälften.
4. Nu skulle det röras i lite mjöl men det hoppade jag över.
5. Tippa i buljong och lagerblad och låt soppan småkoka i ca 30 minuter.
6. Smaka av med salt, peppar och något grönt.
GRATINERADE OSTMACKOR eller små runda fina krutonger
♥ vitt bröd i små rundlar, sneda skivor eller stora vanliga
♥ riven ost, mycket och gärna två sorters ost
Gratinera brödet tills det blir brunt och krispigt.
Nu ska ju brödet egentligen gratineras i soppan men jag vill ha det på sidan om men du gör som du vill!
Låter gott med soppa och ostmackor 🙂