Kusinens karibiska kyckling med salsa

Här får du en härlig kryddblandning som passar perfekt till kyckling! Min kusin bjöd på det här i helgen och hon kryddade rejält med blandningen innan hon stekte kycklingen i pannan. Sonen hennes tyckte det smakade lite jul och det kan ju bero på krydderierna!
Jamaican Jerk kan du köpa här om du inte vill blanda själv. Min “köptasburk” är snart slut så jag ska testa blandningen.

KARIBISK KRYDDBLANDNING
1 msk kanel
1 msk chiliflakes
2 msk lökpulver
1 msk vitlökspulver
1 msk torkad persilja
1 msk timjan
2 msk farinsocker
1 msk mald kryddpeppar
2 msk flingsalt
1 msk vitpeppar
1/2 riven muskotnöt

Blanda ihop allt,  lukta och smaka, blir det för mycket jullukt så öka på med allt utom kanel, kryddpeppar och muskotnöt.

KUSINENS SALSA
3 tomater
1/2 gurka
1 nektarin
1 äpple
1 liten rödlök
1 chili
1 näve koriander
1 lime, saften från den
2 msk oliv/rapsolja
salt och peppar

1. Skär frukt och grönt så fint du orkar, låt tomaterna rinna av i ett durkslag.

2. Rör ned olja, limesaft och kryddor i blandningen.

3. Smaka av med ev mera syra (citron eller vinäger funkar fint) och kryddor!

Vi körde potatis och morötter i ugnen tillsammans med goda vitlökar som Mimmi och hennes man odlat.

Nu skickar jag massor av bamsekramar till min Lisa som fyller 22 år idag!!!!

2 Kommentarer

  1. I sommar har det blivit mycket kyckling för vår del. God sommarmat. Kul med en ny variation!
    Åkte förbi ditt jobb igår och såg din bil. Semestern redan slut???? Hade också tänkt titta in hos dej i sommar men veckorna bara rusar iväg! Men än finns tid……

    Kram!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*