Mississippi mudpie….

…ja eller en kladdkakepaj med flera lager.

Nu har jag kravlat mig upp ur sängen och tack och lov är jag på uppgång! Känns som det var en evighet sedan jag var såhär för en förkylning. Nu hittade jag ett färdigt nästan bortglömt inlägg här (mycket praktiskt eftersom jag bara ätit soppa och microvärmd korv de senaste dagarna) och det här åt vi sist vi var i fjällen, ingen vild meny alls utan mer en Cajun/Lousianna/Usa meny. 

Kycklingvingar till förrätt….

… med barbequesås, grönsaker, chips och dipp!

Gumbo till varmrätt!

7-layer bars som extra sötsak!

Det ser ut som ett långt och jobbigt recept kanske men det stämmer inte, det tar bara lite extra tid när de olika lagren ska kallna. 

Tror ni pajen var mäktig?? Japp det var den.

Receptet hittade jag HÄR

MISSISSIPPI MUD PIE

Botten:
300g digestivekex
75 g smält smör

Chokladfyllning:
85 g mörk choklad
85g smör
2 ägg
85 g muscovadosocker
1 dl grädde

Fudgesås på toppen:
150 g mörk choklad
1,5 dl grädde
3 msk sirap
170g florsocker

Botten:
1. Kör kexen i en matberedare och blanda i det smälta smöret.

2. Tryck ut smulet i en pajform ca 23 cm och låt den stå kallt i 10 minuter.

 Chokladfyllningen:

1. Smält choklad och smör i vattenbad.

2. Vispa ägg och muscovadosockret i 5-6 minuter.

3. Blanda smör och chokladsmeten med äggvispet och grädden.

4. Häll smeten över den kylda kexbottnen och grädda i ca 40 minuter i 180°.

5. Låt nu kakan kallna helt.

Fudgesås på toppen:

1. Smält allt i en kastrull tills smeten är slät och glansig.

2. Låt såsen kallna i 5 minuter och bred sedan ut den över den kalla kakan.

3. Nu vill kakan stå kallt (igen!!!) och stelna till.

 Kom ihåg att en chokladtårta är godast att äta om den inte är kylskåpskall och glöm för allt i världen inte den stora gräddklicken!

6 Kommentarer

  1. Så det är därför jag inte sett till dig på ett tag. Usch vad trist med en sån jobbig förkylning, hoppas du kryar på dig snabbt!
    Jag har nyss varit och köpt en burk med kondenserad mjölk, så ikväll kanske det blir lite bak för oss och testar det där mumsiga receptet på kakan med flera lager 🙂 Må så gott!

  2. Ser väldigt gott ut!

  3. Finfin temamatlagning!
    Vi provade en annan form av mudpie, men med kaffeglass istället, så makalöst mäktig…

    Hoppas du fortsätter att krya på dej,
    ha en skön helg.

  4. Den kakan ser god ut. Har fått världens sötsug. Skulle nog utan tvekan kunna få i mej en bit ;=)

    Hoppas att du orkar med på söndag!

  5. Åh wow, både mer spännande och godare än vanlig kladdkaka – i alla fall ser det så ut! Yum =D Skönt att förkylningen börjar ge med sig <3

  6. Ser riktigt gött ut! 🙂

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*