Julgodisdags men jag vet att det här lilla kolakoket inte räcker längre än till andra advent, ja det är ju imorgon det. Lättfixat godis men jag rekomenderar inte att ni drar igång koket, stoppar i en termometer, sätter er vid datorn och väntar att termometern ska pipa = bränd kola, surhumör och jobbig kastrull att diska! Men efter ett nytt kok och en fantastiskt god och mjuk kola kan man ju inte sura så länge.
Glöm inte att smaka dig fram med chilin!
CHOKLADKOLA MED CHILI
1,5 dl grädde
1,5 dl strösocker
1 dl sirap
25g smör
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1/2 chili eller en nypa torkade chiliflakes
flingsalt
1. Koka ihop allt utom vanilj, chili och salt i 20-30 minuter (125 grader)
2. Gör kulprov i kallt vatten så ser du hur kolan blir när den kallnat!
3. Rör i den finhackade chilin och vaniljen och häll upp i en liten form 10×10 cm.
4. Skär i bitar när kolan har kallnat och strö över lite salt.
5. Har du tålamod så vira in kolan i papper annars lägg dom glest med papper mellan lagren.
Titta här på min godissida om du är mera godissugen men det är bara några recept!