…eller Banoffie pie heter den här efterrätten som är mäktigt mumsig med banan, kolasås och grädde. Det här receptet tog jag ur boken “Halv 8 hos mig”. Har du inte en hel evighet på dig eller blir akut sötsugen så funkar det fint att öppna mjölkburken och koka såsen på spisen på svag värme i ca 20 minuter. Kruxet är bara att du måste röra exakt hela tiden för den bränns jättelätt. Undra om det funkar att koka den i micron?
KATTENS KAKA 4-6 port
13 st digestivekex
125g smör, smält
125g smör, smält
1burk kondenserad mjölk
2.5-3dl vispgrädde
2st bananer
1st daim ( tog en bit hackad choklad och en näve mandel)
2.5-3dl vispgrädde
2st bananer
1st daim ( tog en bit hackad choklad och en näve mandel)
1. Mjölken ska stå i burken (utan att man öppnat den) i precis nästan kokande vatten i 3 timmar och 15 min
2. Låt burken sedan kallna och låt den stå i kylen tills dagen efter.
3. Smula sönder kexen och tillsätt sedan smöret.
4. Tryck ut smulet i en form eller i flera småformar och ställ formen i kylen så den stelnar till.
5. Fördela sedan kolasmeten över kexbotten.
6. Skär upp bananerna i smala skivor och lägg dem över hela tårtan, toppa med vispad grädde och hackad daim eller choklad och mandel.
Här har Leila ett recept om ni är några fler pajsugna!
Bra tips på hur man kokar mjölken om mna har lite tid, det där har alltid varit det svåra för mig med att göra sån där kolasås. Ser smarrigt ut!
Yummie, mumsigt värre!