Dillkött

 
Jag lär ju inte fresta någon ” kokköttshatare” (inte mannen heller) med den här bilden men ät då sås och potatis för såsen blir så god så det finns inte! En hel vecka i viloläge har jag haft utan ork och aptit så det kändes helt ok att hitta en burk färdigmat i frysen.
Älgkött ( men det funkar med både nöt, gris och lamm) som fått koka med lök, morot, kryddpeppar, lagerblad och salt i flera timmar det ska verkligen bli mjukt och falla sönder lite lätt.
Kokar du mycket kött så splitta till flera middagar och frys in med buljongen eller gör såserna direkt.
Pepparrotssås, en riktigt het en är inte heller tokigt Hoppa då över ättika, socker och dill och strö i massor av riven pepparrot, smörklick och en nypa socker bara!
 
 
DILLKÖTT 3- 4 port
4 hg kokt mört kött
4 dl buljong från koket
2 dl mjölk eller gräddmjölk
1,5 msk ättika (24%) ta mera om du har 12%-ig
1,5 msk socker
1/2 dl finhackad dill
salt och nymalen vitpeppar
maizena  eller mjöl att reda av såsen med
 
 
1. Koka ihop buljong, gräddmjölk, red av såsen och låt den koka någon minut.
 
2. Smaka av såsen med ättika, socker, dill, peppar och salt.
 
3. Ta dig tid att smaka många gånger och kanske behövs det mera syra, sälta eller sötma, det ska inte vara nån messås utan det ska verkligen smaka sursött!
 
4. Vänd sedan ner köttet i såsen och låt det småputtra några minuter och servera sedan med kokt potatis.

4 Kommentarer

  1. Dillkött är något av det godaste jag vet! Speciellt såsen!

  2. Dillkött är nått som jag mig veterligen aldrig ätit! Ha fått för mig att jag inte tycker om det. Ändå så ha jag varit sugen på testa för att se om det stämmer!
    Trevlig helg på dig!

  3. Kan man verkligen hata kokat kött? Det måste vara ett missförstånd!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*