Rårakor med bacon och lingon

 
Ja här sitter man och vilar knäna efter en helg i backarna?!  Skandal, nu måste jag sätta igång med lite träning snart….fast inte ikväll…och inte imorgon för då ska vi fira sonen som fyller 25 (hur gick det till?) och kommer hem och ska bjuda på tårta.
Här kommer en av hans favoriträtter men imorgon ska vi vara lata och gå ut och äta thaimat efter jobbet.
 
 
RÅRAKOR 4 port
 
7-8 hg potatis ( hade tunnskalig potatis så jag bara tvättade den och rev med skalet på)
3 ägg
salt
smör till stekning
3-4 hg bacon eller fläsk
 
 
1. Riv potatisen (matberedare tog jag) och blanda den direkt med ägg och salt (smeten blir snabbt lite mörkare men don`t worry)
 
2. Smält smör och klicka ut smeten så tunt du kan och stek i inte allt för het panna tills de blir krispiga.
 
3. Servera med stekt bacon eller fläsk och lingonsylt till är ett måste

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*