Rimmad torskrygg med rödbetor, brynt smör och kapris

 
Det här är nog den godaste torskrätten jag vet….ok det är fantastiskt gott med pepparrot och ägg till firren också. Min mamma bjöd oss på det här förra veckan och hon är så himla duktig att laga mat min mamma.
Torsken blir extra god om du hinner rimma den!
 
 
 
RIMMAD TORSKRYGG 4 port
 
600g torskrygg eller torskfilé
 
 
SALTLAG till torsken, blanda och låt fisken ligga där i ca 1 timme
1/2 liter kallt vatten
1/2 dl salt
1/2 dl socker
 
 
 
KOKA RÖDBETORNA
1 medelstor beta/portion i saltat vatten tills de är mjuka men med lite “motstånd” ca 30-40 min.
 
 
KOKA POTATIS
 
 
KOKA IHOP 1/2 liter vatten, purjo eller lökbit, lagerblad, salt och kryddpepparkorn i några minuter och låt sedan fisken sjuda i  5-7 minuter.
 
 
BRYN SMÖRET   30 g / portion sakta tills det blir ljusbrunt och får en nötig, knäckig smak och ringla det över torsken.
 
 
KAPRIS  ska det också vara, det blir en härlig brytning mot smöret och betorna.
 
 
Vi fick lite plock före maten också!
 
 
 

2 Kommentarer

  1. Torskryggen är favoriten i fiskdisken:-) Riktigt lyxig liten bit:-)

  2. Jisses så gott, kapris och rödbetor till torsk med brynt smör… dregel…

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*