Är ni trött på tråkigt ris och pasta? Koka lite matvete i en god buljong, blanda ner rödlök, hackad persilja och lite pressad citron när den kokat klart. Det blir lite att tugga på liksom!
Nu ska det bli skönt med vardag och jobb igen tycker jag fast det har varit en härlig ledighet. Vi firade nyår i fjällen för första gången med 75% av våra barn och det var så himla mysigt. Det var väl inget superväder direkt men bra med snö och härliga backar!
Mangokyckling med matvete
1kg kycklingfile´
1 paprika i bitar
2,5 dl grädde
2,5 dl creme fraiche
1/2-1 dl mangochutney
2-3 tsk sambal
2 klyftor riven vitlök
1/2 msk persilladekrydda
salt och peppar
1 paprika i bitar
2,5 dl grädde
2,5 dl creme fraiche
1/2-1 dl mangochutney
2-3 tsk sambal
2 klyftor riven vitlök
1/2 msk persilladekrydda
salt och peppar
1. Dela kycklingen i bitar och bryn den i smöret och krydda med salt och peppar.
2. Dela paprikan och låt den och vitlöken fräsa med kycklingen.
3. Tippa i grädde, creme fraiche, mangochutney och sambal och låt grytan koka ihop tills kycklingen är klar.
4. Smaka av om det behövs mera kryddor, sambal eller mangochutney.
5. Servera med ris, pasta, quinoa eller matvete.