Laxrullar med ost och dillfyllning

 
 

 
Jag är inne i ett fiskstim nu! Såg laxrullar hos en instagramvän och ville såklart testa men han hade fyllt med kräftfärs men jag gjorde lite “ostjox” istället. Jag trodde att det skulle vara meckigt med purjoknytningen men det var inte alls krångligt.
Rotsaker i ugn tröttnar jag aldrig på och den här gången körde jag persiljerot, morötter och lite potatis tillsammans med olja, salt och örtkryddor.
 
LAXRULLAR 3-4 port
600-700g hel laxfilé
salt och nymalen vitpeppar
 
FYLLNING:
2 dl riven ost med smak t.ex västerbotten eller lagrad präst
3/4 dl creme fraiche 34%
rivet skal av 1 citron
2 msk dill
en nypa salt
 
 
 
Ta helst den bredaste biten på laxen (själv hade jag bakbiten).
Lägg kniven på mitten av filén och skär försiktigt ut mot långsidan men inte så filén går av.
Gör lika på motsvarande sida och fläk ut fisken till ett brett stycke.
 
 
 
Lägg ostfyllningen på laxen och rulla ihop från långsida till långsida.
Skär i lagoma portionsbitar 3-4 cm.
 
 
 
Skär ett snitt längs med purjolöken och ta lös hela purjoblad.
Kör 2-3 stycken i micron tills de är mjuka (45-60 sek).
Skär långsmala remsor som du sedan knyter runt laxrullarna.
 
 
 
Lägg i en ugnsform med en smörklick och vattenskvätt i botten.
Pressa över citron, salta, peppra och kör rullarna i 150-175 grader i ca 25-30 minuter.
Känn på dem, de ska vara mjuka och ge efter lite när du trycker på dem.
 
 
 
 
 
 
 

En kommentar

  1. Ser fantastiskt gott ut:)

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*