Rödbetor är ju fantastiskt gott och tillsammans med getost blir det en riktig hit, ta en annan ost om du har problem med “geten”. Kycklingfilé i kombination med en ugn och en ugnstermometer blir bara så bra, jag kör till 68 grader och sedan får filéerna ligga kvar några minuter i ugnsformen på spisen. Saftigt blir det om du har låg temperatur i ugnen och inte översteker!
KYCKLINGFILÈ 2 port
2 kycklingfileér
salt, peppar, pastarossa krydda (santa maria)
1/2 citron, saften av den
smör och olja
1. Bryn kycklingen i smör och olja och krydda rejält, pressa över citronen
2. När den fått färg så lägg den i en ugnsform i 125-150 grader och kör den tills innertemperaturen är ca 68-70 grader (ca 25-30 min)
RÖDBETOR MED CHEVRÈ 2 port
3 stora rödbetor
150g chevréost, fetaost eller lagrad hårdost
1/2 dl valnötter
honung
salt och nymalen vitpeppar
1. Koka betorna tills de är mjuka men med lite tuggmotstånd.
2. Krama bort skalet när de svalnat en aning.
3. Klyfta och lägg i en ugnsform, krydda med salt och peppar och smula över osten.
4. Gratinera i 200 grader tills osten smält men inte fått färg.
5. Ringla över honung, strö över nötterna och kör sedan tills osten fått lite färg.
SÅS:
1 dl creme fraiche 34%
2 tsk persilladekrydda eller pressad vitlök och ngn salladskrydda
1. Rör ihop såsen och servera den kall till kycklingen och betorna.
Jag älskar kombinationen chevré och rödbetor!