…..ja ganska nyttiga i alla fall för det är inget raffinerat socker i utan bara det söta från dadlarna….. ok liiiite socker i den mörka chokladen då!
I helgen har vi varit i fjällen i värsta stormen eller inte värsta för solen sken faktiskt både på lördag och en hel del på söndag också men med vinden i ryggen blev det bra fart på skidorna. Tänndalen är bara så fantastiskt, alltid bra preppade backar, aldrig några liftköer att klaga på och sällan trångt i backarna, bara att stå på liksom. Ja man blir bortskämd, trängseln i Åre fixar inte jag! Orkar man inte laga middag så finns det flera bra krogar nära backarna, vårt favoritställe är Buskvallen Inn med supertrevlig och duktig personal!
CHOKLADBOLLAR nyttiga liksom!
200g dadlar
2,5 dl mandelmjöl
2 msk kakao
3 msk smält kokosolja
1/2 tsk vaniljpulver eller frön från 1 vaniljstång
100g mörk choklad
1. Kärna ur dadlarna och kör de i en matberedare tillsammans med mandelmjölet.
2.Tillsätt sedan alla de övriga ingredienserna utom den mörka chokladen och mixa till en massa.
3. Ställ smeten kallt en stund och krama sedan runda bollar som du låter kallna och sedan doppar i den mörka chokladen som du smällt på svag effekt i micron eller vattenbad.
Oj oj oj, ett recept helt i vår smak! Eller faktiskt är hela inlägget helt i vår smak;-) /// Åsa Z
MEN, SÅ GODA DE SER UT! Jag tycker ju att sådant här är sååå gott! Svårt att stå emot choklad!
Ja choklad är alltid choklad det och de räckte inte så länge här heller!