Mästerkockskyckling!

 
 
 
Den här kycklingen såg jag när förra årets mästerkock Jennie Wallden lagade på nyhetsmorgon, test i mitt kök idag och det blev supergott och enkelt dessutom. Det kommer att bli repris på det här!
Nu ska jag packa det sista för imorgon åker jag med några kompisar till Paris och det ska bli sååå himla roligt, några av dem har visst fyllt 50??? Marianne står och tar emot oss i Frankrike och det är tur det för vi är riktiga yrskallar vi andra. Troligtvis känner de igen oss på Arlanda sen sist vi var där och gjorde ALLA fel man kan göra och höll på att missa flyget både på dit och hemresan. Joråsatt talang har vi!
Jag får väl tacka äldsta dottern som skickat både bilder och text HUR man gör där på flygplatsen steg för steg liksom……
 
Ha det fint hörrni och jag lovar att ni får en riktig “gomiddag” om ni testar den här kucklan!
 
 
MANGOCHUTNEYKYCKLING
1 hel färsk kyckling/ kycklingdelar / 4 kycklingfileèr
50g smält smör
1 dl mangochutney
2 rivna vitlöksklyftor
2 msk pressad citron eller lime
1 msk kinesisk soya
salt och peppar
 
CHILIWOKADE GRÖNSAKER
1 bunt färsk broccoli
1 paprika eller 5-6 st angelopaprikor
1/2-1 chili
1 vitlöksklyfta
1 msk japansk soya
 
 
CHUTNEYSÅS
buljong från kycklingen
2,5 dl creme fraiche
 

 
1. Smält smöret och rör ned chutney, vitlök, citron och soya.
 
2. Gegga in kycklingen med röran och har du delar med skinn så pillra in lite under skinnet också, salta och peppra kycklingen.
 
3. Lägg kycklingen i en ugnsform och låt den gå i ugnen på 175 grader i en timme, skvimpa i lite vatten i ugnsformen.
 
4. Koka riset.
 
5. Skär broccolistocken i skivor och gör små buketter av broccolin, woka försiktigt i olja några minuter.
 
6. Dela paprikan i bitar och hacka chili och vitlök och låt det fräsa med tills det är lite mjukt och fått färg.
 
7. Ringla över soya och blanda runt.
 
8. Sila buljongen i en kastrull och låt den koka upp.
 
9. Rör ned creme fraichen och låt såsen koka upp, smaka ev. av med kryddor och mera mangochutney.
 
 

2 Kommentarer

  1. erika walker

    Tog fram kyckling idag så då ska jag ta och testa det här receptet! Ha det så himlans kul i Paris! Ganska så avundsjuk på er 🙂

  2. Det här lät riktigt gott och något som skulle kunna gå hem i hela familjen. Blir till att spara.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*