Här får ni världens enklaste vardagskaka som funkar på helgen också!
Receptet kommer från bloggen “Kakor och drömmar” och där kan ni hitta många smarriga bakverk.
I receptet så ska kakan bakas i den stora långpannan men jag tog en mindre form (30x22cm) och fick därför dubbla gräddningstiden och en högre kaka. Jag pytsade också i lite vaniljpulver men nästa gång ska jag testa med kardemumma!
VARDAGSKAKA
7,5 dl mjöl
4,5 dl socker
6-7 tsk bakpulver (tyckte det var mycket så jag tog 5 tsk)
200 g mjukt smör
4,5 dl socker
6-7 tsk bakpulver (tyckte det var mycket så jag tog 5 tsk)
200 g mjukt smör
(1/2 tsk vaniljpulver eller 1 msk vaniljsocker)
1. Blanda allt detta till en smuldeg och ta undan 3 dl till toppingen.
2. Gör en smet av:
3 ägg
3 dl filmjölk
3. Rör i det återstående av smuldegen i äggröran till en jämn smet.
4. Häll i smeten i en bakpappersklädd långpanna och strö över de 3 dl av smuldegen du tog undan.
5. Grädda i 225 grader i ca. 10 minuter.
6. När kakan är kall och dags att ätas så skär i rutor och sikta florsocker över.
Gott
Mums!