Oj vad helgen gick fort men det har varit härligt. Massor av snö har vi fått och vilken tur att Anna kom hem en sväng från Tyskland för hon gillar ju att skotta! Nu har vi precis ätit pasta och köttfärssås som hon önskat och vi blev stora familjen idag. Eftersom Anna äter mest veggomat men gillar älgkött så åkte nya köttkvarnen fram på test idag.
Ojojoj vad bra den var, tänk att tomten visste att jag ville ha en urstark Bosch? Nu fick den fina rosa Kitchen Aid vila i skrubben…. men den får väl komma fram om jag vill ha det fint i köket framöver 😉
Här får ni ett gott alternativ till köttbullar om färsen är slut, köttkvarnen strejkat eller om du helt enkelt vill äta en god veggorätt!
FETAOSTBOLLAR 24st enligt receptet men jag gjorde ca 40 små
1 ägg
1 dl ströbröd
1 dl riven gul lök
1 dl hackade örter, ex basilika, oregano, persilja
2 dl mandelmjöl
150 g smulad fetaost
3 msk olivolja
1. Blanda ihop alla ingredienserna utom oljan till fetaostbollarna och forma till runda bollar.
2. Hetta upp en stekpanna med olja och stek bollarna på låg temperatur ca 8 min.
3. Värm tomatsåsen och servera med pastan och fetaostbollarna.
TOMATSÅS köp en god färdigpastasås eller gör en egen!
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1/2 chili, torkade flakes eller sambal
3/4 msk socker
1 msk vinäger
1 burk hela eller krossade tomater
1/2 burk med vatten
1 grönsaksbuljongtärning, gärna en ekologisk!
2 msk olivolja
1. Finhacka lök, vitlök och chili och fräs det mjukt i oljan.
2. Tippa i det övriga och låt såsen puttra ihop i ca 15 minuter.
3. Smaka av med mera syra, hetta, sötma och sälta om det behövs.