250 g lasagneplattor
Ostsås som vispas ihop kall:
5 dl mjölk
5 dl creme fraiche 34%
200 g chevré
Grönsakssås:
1/2 aubergine
1 lök
500g bladspenat
2 klyftor vitlök
1 liten burk soltorkade tomater
1 burk krossade tomater
olja
salt och peppar
Dela aubergine, lök och vitlök i småbitar och fräs det mjukt i olja.
Låt spenat och soltorkade tomater fräsa med, krydda rejält.
Tippa i tomatkrosset och låt såsen puttra en gnutta.
Varva de båda såserna med lasagneplattorna och gratinera i varm ugn tills det är klart! (ja vi hugger till med 200°i 35-45 minuter, har du färska plattor räcker det säkert med 20 minuter)
1 zucchini
2 morötter
1 liten bit rotselleri
Skala morötter och rotselleri.
Skiva allt tunt i en matberedare.
Tomatsås:
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 tsk torkade örter
1 gnutta chili
olja
salt, peppar, sockergnutta
Fräs lök och vitlök i en gnutta olja.
Låt tomatpurén fräsa med och tippa sedan i tomater och kryddor.
Låt såsen puttra någon minut och smaka av med mer kryddor.
Ostsås
2,5 dl grädde
150g fetaost/getost/smakrik hårdost
Riv fetaosten och blanda den med grädden.
Varva grönsakerna och såserna i en ugnsform, se till att det är ostsås på toppen.
Gratinera i ugn, 200° i ca 45 minuter tills grönsakerna är mjuka.
Strö något grönt över och låt gratängen “vila” några minuter innan ni äter. Smakerna kommer fram bättre om maten inte är kokhet tycker jag och vätskan stannar till också.
Den här lasagnen funkar fint som ensamrätt med ett gott bröd eller med grillad kyckling vid sidan om!