2 ägg
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk kallt starkt kaffe
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
0,5 tsk bakpulver
Fudgetopping:
1.5 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
3 msk sirap
100 gram mörk choklad
80 gram smör
1. Täck en springformsbotten med bakplåtspapper och smöra formen, sätt ugnen på 175 grader.
3. Smält smöret och låt svalna och blanda i det kalla kaffet.
4. Vispa ägg, socker och vaniljsocker snabbt, ca 5 sekunder.
5. Sikta därefter ner mjöl- och kakaoblandningen i äggsmeten. Rör till en slät smet och tippa därefter i smörblandningen.
6. Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 18-20 minuter, kakan ska vara lös och “dallrig” i mitten.
8. Blanda socker, sirap, grädde och mörk choklad i bitar i en kastrull.
10. Dra kastrullen från plattan och blanda ner det rumstempererade smöret och häll sedan fudgeblandningen över kakan.
12. Pudra över kakao eller florsocker vid servering och det är jättegott med grädde och hallon till!
Mums 😀
Gud vad gott!
Den måste jag prova 😉
Hej Karin,
Mitt namn är Leo Gilliland och är grundare till e-handeln Bagerikassen.
Vår tjänst erbjuder privatpersoner att abonnera på nybakat ekologiskt surdegsbröd till dörren varje lördag inom Uppsala. Vi tänkte bjuda dig på en bagerikasse hem till ditt dörrhandtag nästa lördag i utbyte mot att du fotograferar din frukost jämnsides vår kasse och taggar oss på @bagerikassen, hashtaggar #bagerikassen #brödtilldörren #lyxlördag på din instagram samt eventuellt blogg.
Återkom gärna om detta är intressant för dig! i sådant fall kan du skicka över adress samt eventuell portkod, namn på dörr så hänger vi bagerikassen där nästa lördag. Bor du i hus behöver vi även ett mobilnummer för sms avisering.
Trevlig helg!