Enkel bärdessert toppad med mandelmassa

 
Det enkla är ju oftast det goda och det stämmer på den här efterrätten, dessutom fick gästerna själva fylla sina glas! Perfekt om man är många och dessutom kan allt förberedas och bara läggas ihop precis innan man ska äta. Smör och digestive är ju också gott att blanda och lägga i botten och på toppen men jag ville göra något med mandelmassa och det här blev krispigt och gott!
 
 
BÄRDESSERT 4-6 port
3 dl bär som du gillar, jag hade frysta jordgubbar och blåbär
200g färskost typ Philadelphia
2 dl grädde
2 msk florsocker
1/2-1 tsk vaniljpulver (har du inte det så byt ut 1 msk florsocker mot 1 msk vaniljsocker)
100g mandelmassa
 
 
1. Tina dina bär om du inte har färska.
 
 
2. Riv mandelmassan grovt och grädda på plåtpapper i 200grader tills den fått lite färg och låt denn kallna.
 
 
3. Vispa grädde, florsocker och vaniljpulver fluffigt och vispa sist ner osten.
 
 
4. Fyll fina glas eller små burkar med bär, ostvispet och toppa med krispig mandelmassa.
 
 
 
 

En kommentar

  1. Bra tips på efterrätt som är enkel och snabb. Tack!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*