Här kommer årets twist på semla mina vänner som ni kanske redan testat, undra om den är godare än fjolårets wrap?
Eftersom jag inte bakat semlor i år så blir det här nu en kombo av semla och Alla hjärtanskaka….. meeen det bidde visst ingen kladdig kaka för jag gick och vilade samtidigt som kakan åkte in i ugnen och just DET är ingen bra kombo!
Döper väl om den till mandelkaka med grädde helt enkelt och hoppas att vännerna i fjällstugan äter den ändå;-)
SEMMELKLADDKAKA (Recept från MittKök)
150g smör
2,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk kardemummakärnor (det står 2 tsk i receptet)
100g mandelmassa
3ägg
1 tsk vaniljpulver (det står 2 tsk vaniljsocker i receptet)
Topping:
2 dl grädde
rostad eller flagad mandel
florsocker
1. Smält smöret i en rymlig kastrull, mortla kardemummakärnorna och riv mandelmassan grovt.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ned det och äggen i kastrullen med smör till en jämn smet.
3. Blanda ner mandelmassan och häll smeten i en smord och mjölad kakform/springform, 20cm i diam.
4. Grädda i mitten av ugnen 175 grader i ca 20 minuter.
5. Spritsa på grädde när kakan kallnat, strö över mandel och sikta över florsocker.
Så gott det ser ut!
Låter gott!