Här får ni ett fiskrecept som passar både till vardag och fest.
River du parmesan på moset och bryner lite smör till firren då är det riktig kalasmat!
Jag hittade receptet hos Två små kök.
INGREDIENSER
- 400g torsk eller annan fisk du gillar
- 1 paket bacon
- 200g champinjoner
- 200-250g potatis
- 200-250g rotselleri
- 200-250g palsternacka
- 50g smör
- ca 2 dl mjölk/grädde/gräddmjölk till lagom konsistens på moset
- 1/2 dl hackad persilja
- salt, nymalen vitpeppar, riven muskotnöt
Gott att servera till: Riven lagrad ost på moset och brynt smör över fisken
Gör så här:
- Skala rotsakerna, dela dem i bitar och koka dem riktigt mjuka i saltat vatten.
- Stek svampen i bitar och sedan baconet, lägg det åt sidan och strö över hackad persilja.
- Slå av kokvattnet när rotisarna är mjuka, i med smör, mosa eller kör med elvispen.
- Späd med mjölk/grädde tills du får ett lätt och fluffigt mos, krydda med salt, peppar och nyriven muskot.
- Stek fisken i smör några minuter på varje sida, krydda
- Ja då är det bara att lägga upp på tallriken och äta!