Ja man brukar säga att det enkla är det goda och det stämde även här. Kör veggo eller lägg till det kött du gillar, jag hade rester av en tjälknöl som fick stänk av asiatiska smaker och det blev så gott!
Nu skiner solen och yngsta dottern är på väg hit, det blir promenad och sedan ska vi måla räcket på bron härute hmmm…. såna ideér brukar inte jag få så vi får se hur det går. ( mina ideer brukar mest kretsa i köket 😉
Vi har inte grillat än men idag är jag sugen att damma av grillen!
INGREDIENSER
- 350g vitkål
- 250g färsk broccoli
- 250g champinjoner
- 2 mindre rödlökar
- 2 klyftor vitlök
- neutral olja
- salt och nymalen svartpeppar
WOKSÅS
- 3 msk pressad citron
- 2 msk rapsolja
- 2 msk japansk soya
- 2 msk fisksås
- 1 klyfta riven vitlök
- 1 tsk scirachasås eller sambal
Gör så här:
- Rör ihop woksåsen.
- Strimla vitkål inte allt för fint, dela broccolin i buketter och stam i skivor, dela svampen och skiva vitlök.
- Hetta upp oljan i en stor stekpanna/wok och stek snabbt och hett grönsakerna i omgångar, krydda (funkar fint att skvätta på lite soya och fisksås också), och lägg på serveringsfat.
- Häll över lite av woksåsen och låt var och en ta mera vid bordet om de vill.
- Ät woken som den är eller yillsammans med kött, kyckling eller fisk.