Smarrig kikärtsgryta!

kikartsgryta

En skön ledig dag har jag haft idag, vilat, småfixat hemma, tränat och träffat några kompisar och nu har precis jag och äldsta dottern fixat middag tillsammans. Sällskap i köket gillar jag och får njuta av det nu när hon bor hemma några månader <3. Eftersom hon äter mest veggo så blev det en grön middag idag, snabbt, gott och enkelt. Pytsa i de grönsaker du har och gillar, frysta wokgrönsaker om du har bråttom!

 

INGREDIENSER

  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 250g blomkål
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 burk kikärtor a`400g
  • 1 burk kokosmjölk
  • 70-100 g spenat
  • 1-2 msk curry
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk gurkmeja
  • färsk chili, 1-2 tsk sambal eller 1 tsk srirachasås
  • 1-2 msk pressad citron
  • salt
  • olja till stekning
  • färsk koriander är gott i men jag hade ingen!
  • Servera med ris eller nudlar

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skala morötter och dela i bitar, dela blomkålen i små buketter/bitar och hacka lök och vitlök.
  2. Fräs först lök och vitlök tillsammans med kryddorna några minuter utan att det tar färg.
  3. Låt sedan morötter och blomkål fräsa med.
  4. Tippa i kikärtor och kokosmjölk och låt allt koka ihop tills grönsakerna mjuknat lite men fortfarande har krispighet.
  5. Rör ned spenaten, späd ev. med lite vatten och smaka av om det behövs mera kryddor.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*