Jamen då var det måndag igen då och det efter en hel helg i Sundsvall med släkt och vänner! Magnus Ugglas show på fredagkväll var superbra trots att vi blev lite “trackade” när vi satt på första parkett mitt framför scenen, synd att man tappar talförmågan helt bara 😉 ha ha men han gav presentchokladen till mig när showen var slut! På lördageftermiddag blev det mysigt och gott fika på “Stenstans bageri och konditori” för första gången och det var ett toppenställe. Middag åt vi på “En liten krog” och där kommer vi äta fler gånger för det var en höjdare tyckte vi. Ja nu är det nästan slut på superlativ men innan vi for hem på söndagen så blev det några timmar på Himlabadets Spa som jag fått i 50-årspresent. Väl hemma somnade man “ovaggad” som min pappa skulle sagt!
Men hörrni det här är ju en matblogg så här kommer receptet på biffarna som jag gjorde förra veckan och som jag blev riktigt nöjd med! (Annars är det ju så att mammas alltid är godast men nu var jag nära 😉 Såsen är grymt god och den brukar jag göra till fläskfilé också.
INGREDIENSER
- 5 hg köttfärs, älg har jag
- 1 dl grädde
- 1 ägg
- 1 msk tomatpuré
- 2 tsk senap
- 1 tsk salt
- 1 msk maizena
- nymalen svartpeppar
FYLLNING
- 75-100g Brieost (skär bort tjocka ytterkanten) eller Cambozola
- 4-5 stora soltorkade tomater delade på mitten, köpta eller “hemtorkade”
- Färsk eller torkad timjan att strö över biffarna
GÖR SÅ HÄR:
- Blanda allt utom färsen i en bunke och låt det dra några minuter.
- Smula ner köttfärsen, blanda allt väl och låt färsen vila i 5 minuter i rumstemperatur.
- Rulla ca 8 bollar av färsen och gör en grop i mitten.
- Lägg en ost och tomatbit i gropen och “bädda sedan in” fyllningen med färsen.
- Stek i smör och rapsolja tills biffarna fått färg och är genomstekta.
GRÖNPEPPARSÅS med soltorkade tomater 4port
De här biffarna ser galet goda ut! Älskar allt med de <3 Mums mums! Hoppas allt är bra med dig 🙂