Enklaste fisken i ugn

fiskgratäng1

Det blev gapskratt idag när jag fotat middagen, jag trodde att den här fiskgratängen tillsammans med ett grönsaksmos (potatis, morot och broccoli) skulle bli en färgglad, läcker middagstallrik som skulle göra er läsare sååå hungriga! Tyvärr blev det den äckligaste matbild jag någonsin fått till :-)) ni får inte ens se den och den enda trösten är att det trots allt var riktigt gott. Ni får bara se gratängen utan mitt giftgröna mos!

 

INGREDIENSER

  • 4 portionsbitar lax, torsk eller sej
  • 1 liten finstrimlad purjolök
  • 3 msk smör
  • 1 citron
  • 3 dl creme fraiche 34%
  • 3 msk hackad dill
  • 1/2 tsk salt och nymalen svartpeppar
  • 1,5 dl riven ost med smak

 

GÖR SÅ HÄR

 

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Finstrimla purjon, fräs den mjuk i smör och lägg den i en ugnsform.
  3. Lägg fiskbitarna på purjon, pressa över citronen, krydda med salt och peppar.
  4. Blanda cremefraiche, dill, salt och peppar och fördela det över fisken.
  5. Toppa med riven ost och gratinera i ugnen i ca 30 minuter (dra på grillen de sista minuterna så osten får färg)

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*