Här är alla fantastiska matbloggare som fick priser i år på Stockholm Food&Winemässan. Stort grattis till er alla!
Efter prisutdelningen, mingel och intervjuer med vinnarna var det dags för matlagning för några av oss på Älvsjö Gård och resten av gänget kom och åt av det vi lagat. Vi lagade av spännande styckningsdetaljer från Grisoxen och fick god dryck från Din vinguide.
Jag lyckades få med några matlagare på bild och jag har kanske missat lite av innehållet i rätterna, det var hur som helst en superdag att få vara tillsammans med både gamla och nya matvänner. Kram till er alla!
Förrätt till bubblet var vispad märg, smaksatt med scharlottenlök och brynt smör på surdegsbröd.
Magisk råbiff på kumminknäcke med kapris, lök, cornichons, äggkräm och rivet ägg som var både gravat, rökt och torkat, krasse på toppen.
Monika (Monikas Matbod) fixade råbiffen själv men så kom hon ju på plats fyra i Sveriges Mästerkock också!
Ljummen dinkel och mangoldsallad, smörstekt tunga, picklade betor, pepparrotsskum, friterad krispig dinkel och körvel.
Sandras Matkrypin och jag fixade rätten med tunga och den var supergod!
Oxkind, potatispuré, rostad broccoli, sotad lök, vinsås, picklad lök lagade de här två brudarna som tyckte det här var bästa rätten 😉
Kitchen of Anna hon kom på tredje plats i folkets val och Simona med Cookies&Sweets vann Bak och Dessert priset!
Oxsvanssoppa med rotsaker.
Petra ( Happy food by Petra) fixar vegorätten med linser och jag tror hon svävar på moln efter vinsten i “Folkets val”
Linser från Skåne med asiatisk touch, rostad rotselleri, lätt syrad polkabeta, chips och koriander.
Till höger här har vi superduktiga kocken Josefine som lagat och preppat det mesta till alla rätter så det blev mest finlir för oss bloggare!
Jag värmer grädde som ska bli pepparrotsskum och Ylva steker krispigt surdegsbröd.
Ylva Carresjö och Kinna Jonsson är de som fixat allt till denna dag, ni är bara bäst!
Anna från Smakbox minglade runt bland alla bloggare och många av oss samarbetar ju med dem.