Fläskpannkaka med lingonsylt

fläskpannkaka

Jag är ingen pannkaksälskare men fläskpannkaka är gott ibland och det bara måste vara lingonsylt till! Nu är det visst snöoväder på gång så jag hoppas att man tar sig på jobbet imorgon och hem också för den delen;-) Köksrenoveringen går sakta framåt, ingen spis och vatten än men nu är kaklet snart fogat (jag är hantlangare, perfekt kombo med bloggandet) gissa om jag längtar???? Planen var att köket skulle vara klart till jul men eftersom det är roligheter alla helger fram till jul så är jag mycket tveksam….som sagt man kan laga nästan allt med ugn och micro…..

Nu är det ju snart advent och jag har inte bakat något saffransbröd än men snälla svärmor kom med goda fina pepparkakor!

 

INGREDIENSER

  • 4-5 hg rimmat fläsk, svenskt såklart!
  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela fläsket i bitar och stek det i panna på spisen (eller direkt i långpannan).
  3. Vispa ihop ägg, mjöl, mjölk och salt till en slät smet.
  4. Smörj en långpanna, tippa i smeten och fördela fläsket och grädda i ca 25 minuter, tills den fått fin färg.
  5. Servera med lingonsylt och en hårdmacka med god ost ;-).

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*