“Korvpanna”, rotsaker med kabanosskorv och vitlökssås!

korvpanna2korvpanna1

Korv på en fredag? Funkar kanonbra det och dessutom snabblagat och gott, allt i ugnen, rör ihop en kall sås och middagen är färdig (pssst det passar med rödvin till också om man vill) Kram påèr och ha en toppenhelg!

 

INGREDIENSER 4 port

  • 4-6 Kabanosskorvar eller annan kryddig korv
  • 5 potatisar
  • 3 morötter
  • 3 palsternackor
  • 8-10 små steklökar
  • 2 nävar ruccola
  • olivolja eller kallpressad rapsolja, min var från Gunnarshögs gård i vackra Skåne, supergod olja
  • salt och nymalen svartpeppar

Jag strödde över vildblommor från Herbaria, torkade med mycket smak av timjan

VITLÖKSSÅS

  • 3 dl creme fraiche
  • 1-2 klyftor riven vitlök
  • 1/2 dl färska hackade örter, t.ex oregano och basilika
  • salt och nymalen svartpeppar

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala rotsakerna och skär dem i grova bitar/klyftor.
  3. Lägg dem i en ugnsform, gärna teflon och ringla över rejält med olivolja, salta, peppra och blanda runt och skjuts in i ugnen.
  4. Låt smålökarna koka 2 minuter (så går de lättare att skala), skala och ringla över dem olja+salt  och lägg dem sedan i ugnsformen, skaka runt.
  5. Blanda ihop vitlökssåsen.
  6. Dela korvarna på mitten och låt dem steka med i ugnen tills de blivit varma och fått lite färg.
  7. Hacka ruccolan och vänd ner den i formen precis före servering.
  8. Servera “korvpannan med såsen och ett gott bröd.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*