Korv på en fredag? Funkar kanonbra det och dessutom snabblagat och gott, allt i ugnen, rör ihop en kall sås och middagen är färdig (pssst det passar med rödvin till också om man vill) Kram påèr och ha en toppenhelg!
INGREDIENSER 4 port
- 4-6 Kabanosskorvar eller annan kryddig korv
- 5 potatisar
- 3 morötter
- 3 palsternackor
- 8-10 små steklökar
- 2 nävar ruccola
- olivolja eller kallpressad rapsolja, min var från Gunnarshögs gård i vackra Skåne, supergod olja
- salt och nymalen svartpeppar
Jag strödde över vildblommor från Herbaria, torkade med mycket smak av timjan
VITLÖKSSÅS
- 3 dl creme fraiche
- 1-2 klyftor riven vitlök
- 1/2 dl färska hackade örter, t.ex oregano och basilika
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala rotsakerna och skär dem i grova bitar/klyftor.
- Lägg dem i en ugnsform, gärna teflon och ringla över rejält med olivolja, salta, peppra och blanda runt och skjuts in i ugnen.
- Låt smålökarna koka 2 minuter (så går de lättare att skala), skala och ringla över dem olja+salt och lägg dem sedan i ugnsformen, skaka runt.
- Blanda ihop vitlökssåsen.
- Dela korvarna på mitten och låt dem steka med i ugnen tills de blivit varma och fått lite färg.
- Hacka ruccolan och vänd ner den i formen precis före servering.
- Servera “korvpannan med såsen och ett gott bröd.