Kassler glömmer jag bort att det finns ibland men det är ju riktigt gott, kolla så att den är svensk bara så vi får ha våra grisbönder kvar 😉 Vill du inte ha så mycket grädde och cremefraiche så byt ut mängden eller delar av den mot mjölk och red av såsen istället, det funkar också!
Ingredienser
- 200g kassler
- 2 paprikor medelstora
- 1 liten purjolök
- 1-2 klyftor vitlök
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk sambal om du vill ha lite hetta
- 3 dl grädde
- 2 dl cremefraiche
- 2 msk smör eller olja
- hackade örter av ngt slag, färska eller torkade t.ex basilika, timjan eller ruccola
Gör så här:
- Dela kasslern och grönsakerna i bitar eller strimlor och hacka vitlöken.
- Stek kasslern i smör i en het gryta tills den fått färg, låt grönsakerna fräsa med.
- Låt vitlök och tomatpuré fräsa med på slutet, salta, peppra och tillsätt ev. sambal.
- Tippa i grädde och cremefraiche och låt såsen koka ihop några minuter.
- Smaka av om det behövs mera kryddor, strö i något grönt och servera med ris, pasta, gryn av ngt slag eller potatis.