Pytt i panna med halloumi

vegpytt

Känslan när man tittar i kylen och tycker att man kommer på en wowrätt och sen googlar den och hela världen har lagat pytt med halloumi utom jag…..ja det blev en snopen känsla :-)) Jag gjorde min pytt ändå trots att det inte var mitt påhitt och det blev riktigt gott. Om ni tror att jag stekt strutsägg så är det fel men jag hade ensamma äggvitor som fick dyka ner med äggen så de blev grymt stora!

 

INGREDIENSER

  • 4 stora potatisar
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 gul lök
  • 200g halloumi
  • olja till rotsakerna, smör till osten
  • hackad persilja
  • salt och nymalen svartpeppar

Tillbehör: Stekt ägg, inlagda rödbetor

 

Gör så här:

  1. Skala rotsakerna (fast bara om skalet är fult) och skär i små bitar.
  2. Hacka löken och skär osten i små bitar.
  3. Stek först potatis och morot i några minuter i rejält med olja, helst i en teflonpanna tycker jag.
  4. Låt sedan palsternackan steka med och använd gärna lock till pannan så går allt fortare.
  5. När rotsakerna är så mjuka låt löken svänga med i pannan och bli mjuk, salta och peppra.
  6. Stek äggen och sedan halloumin i en panna med smör tills den får färg och vänd sedan ner den med rotsakerna.
  7. Strö persilja över och servera med inlagda rödbetor!

En kommentar

  1. Åh det här låter som ett ljuvligt vegetariskt recept! Tack för inspiration!

    Ska testas i veckan!

    Kram Jenny

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*