Köttfärssås, min bästa!

bolognese1

Alla älskar väl spagetti och kötfärssås? Tror att många vuxna på restaurang ibland sneglar längtande på barnmenyn 😉

INGREDIENSER

  • 800g köttfärs
  • 1 paket bacon/rökt fläsk
  • 2 stora morötter
  • 1 bit rotselleri , ca 300g
  • 2 gula lökar
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 3 tsk torkad timjan, oregano eller basilika (mixa gärna)
  • 3 dl kraftig buljong (vatten+buljongtärning)
  • 3 dl rödvin
  • 500g passerade tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • salt och nymalen svartpeppar

 

GÖR SÅ HÄR

  1. Dela baconet/fläsket i bitar.
  2. Hacka lök, morot och selleri i små bitar, finhacka vitlöken.
  3. Stek baconet/fläsket och låt sedan alla grönsakerna fräsa med, lägg åt sidan.
  4. Bryn köttfärsen, krydda och blanda sedan i grönsaksfräset.
  5. Tippa i tomater/tomatpuré, vin, buljong och torkad örtkrydda.
  6. Låt allt puttra på länge minst 30 minuter och gärna en dryg timme, späd under tiden om det blir tjockt.
  7. Smaka av med mera kryddor och servera med pasta och parmesan såklart!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*