Alla älskar väl spagetti och kötfärssås? Tror att många vuxna på restaurang ibland sneglar längtande på barnmenyn 😉
INGREDIENSER
- 800g köttfärs
- 1 paket bacon/rökt fläsk
- 2 stora morötter
- 1 bit rotselleri , ca 300g
- 2 gula lökar
- 2-3 klyftor vitlök
- 3 tsk torkad timjan, oregano eller basilika (mixa gärna)
- 3 dl kraftig buljong (vatten+buljongtärning)
- 3 dl rödvin
- 500g passerade tomater
- 3 msk tomatpuré
- salt och nymalen svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
- Dela baconet/fläsket i bitar.
- Hacka lök, morot och selleri i små bitar, finhacka vitlöken.
- Stek baconet/fläsket och låt sedan alla grönsakerna fräsa med, lägg åt sidan.
- Bryn köttfärsen, krydda och blanda sedan i grönsaksfräset.
- Tippa i tomater/tomatpuré, vin, buljong och torkad örtkrydda.
- Låt allt puttra på länge minst 30 minuter och gärna en dryg timme, späd under tiden om det blir tjockt.
- Smaka av med mera kryddor och servera med pasta och parmesan såklart!