Kasslerpanna med rotsaker och pepparrotscreme

kasslerpanna2 kasslerpanna3

Märks det att jag älskar rotsaker och pepparrot? Tycker att var och var annat inlägg doftar pepparrot 😉 Enkelt att bara riva ner om man har en färsk rot men jag tycker att pepparroten på tub är helt ok också. Det är en frysrensning på gång i mitt kök och jag hittade en kasslerbit som hamnade med rotisarna och det blev helt ok. Allt i samma form är lättsamt!

Sivripaprika har jag köpt för första gången och de är som en mild chili. Jag grillade de i ugnen och strödde över fetaost på slutet och hade som tillbehör till kött, jättegott!

 

INGREDIENSER 4 port

  • 300g kassler
  • 4-6 potatisar
  • 4 morötter
  • 1 bit rotselleri ca 3-4 hg
  • 1 paprika eller 3-4 sivri paprikor
  • olja
  • salt
  • 2-3 tsk torkad örtkrydda
  • 3 dl creme fraiche
  • 1-2 msk pepparrot färsk eller på tub

 

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Skala och dela rotsakerna, behåll skalet på potatisen om det är fint.
  3. Dela paprikan i bitar om du har en vanlig paprika.
  4. Lägg rotsakerna i en ugnsform (vänta lite med paprika och kassler).
  5. Ringla över olja, salt och örtkrydda, vänd runt och kör i ugnen ca 15 min.
  6. Lägg sedan i kassler och paprika och kör ytterligare 15 minuter.
  7. Rör ihop cremefraiche, pepparrot och lite salt.
  8. Om du vill ha mera färg på grejerna så kör de sista minuterna med grill!
  9. Servera med den kalla såsen!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*