Märks det att jag älskar rotsaker och pepparrot? Tycker att var och var annat inlägg doftar pepparrot 😉 Enkelt att bara riva ner om man har en färsk rot men jag tycker att pepparroten på tub är helt ok också. Det är en frysrensning på gång i mitt kök och jag hittade en kasslerbit som hamnade med rotisarna och det blev helt ok. Allt i samma form är lättsamt!
Sivripaprika har jag köpt för första gången och de är som en mild chili. Jag grillade de i ugnen och strödde över fetaost på slutet och hade som tillbehör till kött, jättegott!
INGREDIENSER 4 port
- 300g kassler
- 4-6 potatisar
- 4 morötter
- 1 bit rotselleri ca 3-4 hg
- 1 paprika eller 3-4 sivri paprikor
- olja
- salt
- 2-3 tsk torkad örtkrydda
- 3 dl creme fraiche
- 1-2 msk pepparrot färsk eller på tub
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 225 grader
- Skala och dela rotsakerna, behåll skalet på potatisen om det är fint.
- Dela paprikan i bitar om du har en vanlig paprika.
- Lägg rotsakerna i en ugnsform (vänta lite med paprika och kassler).
- Ringla över olja, salt och örtkrydda, vänd runt och kör i ugnen ca 15 min.
- Lägg sedan i kassler och paprika och kör ytterligare 15 minuter.
- Rör ihop cremefraiche, pepparrot och lite salt.
- Om du vill ha mera färg på grejerna så kör de sista minuterna med grill!
- Servera med den kalla såsen!