Här får ni en plättlätt sås som bara är att röra ihop! Gillar du beasås så gillar du kanske den här också för den blir lite syrlig och med en rejäl smak av dragon. Har du inte färsk så lägg 2 tsk torkad dragon i vinägern några minuter, det blir också gott. Vill du ha en varm sås så kokar du bara ihop allt!
INGREDIENSER
- 5 dl creme fraiche 34%
- 2 msk kokande vatten + 3/4 buljongtärning, grönsak eller höns, gärna ekologisk
- 1 msk vitvinsvinäger, gärna dragonvinäger
- 2 msk finhackad färsk dragon
- 1 tsk gurkmeja, bara för färgens skull 😉
- nymalen svartpeppar och ev. salt
Gör så här:
- Koka upp vattnet och lös upp buljongtärningen, låt det kallna helt i kylen. Det borde funka att använda fond på flaska också den är ju redan flytande, det kom jag på nu 😉
- Rör ihop alla ingredienser och smaka av om du vill ha mera kryddor, syra eller dragon.
- Ställ gärna såsen kallt en stund så kommer smakerna fram!